Wandelen in de Dordogne

De Dordogne bevat meer dan 780 km aan grote routepaden (GR). Hieronder vallen de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella die in Vézelay begint en de GR36 die langs de prehistorische vindplaatsen bij de vallei van de Vézère loopt.

Daarnaast is er in dit departement ook 4.000 km aan kortere (rond-) wandelingen uitgezet. Vanuit vele dorpen zijn vanaf “Le Bourg” (het centrum van een dorp, dorpsplein) verschillende wandelroutes uitgezet over verschillende afstanden (Petites Randonnées of Circuits). Deze lopen door bossen, open velden, over heuvels en door dalen en bij de langere wandelroutes naar de aangrenzende dorpen waar eventueel weer een andere route kan worden opgepakt. Iedere route vanaf Le Bourg is zodanig uitgezet dat men altijd op het beginpunt terug komt. De routes zijn vrij te belopen, zonder inschrijving of melding vooraf. Aan het begin/eindpunt staat meestal een grote kaart waarop de verschillende routes staan afgebeeld.

Dit betekent dat er in de Dordogne wandeltochten te over zijn. Het voordeel is ook dat je als vakantieganger elkaar niet in de weg loopt op die ene tocht die iedereen loopt en kom je zo nu en dan toch wel iemand tegen.

Deze wandelroutes variëren van "très facile" - minder dan twee uur lopen over goede wegen en paden - via "facile" en "moyen" tot "difficile"- meer dan 4 uur lopen en bestemd voor de meer ervaren en sportieve wandelaar.

In vrijwel ieder VVV-kantoor kunt u beschrijvingen vinden van de lokale wandeltochten. Meestal is de route eenvoudig te volgen omdat men markeringen heeft geplaatst, in een enkel geval moet u meer op de omschrijving afgaan.  In veel gevallen zijn de routes ook geschikt voor VTT (mountain bikes); over het algemeen wordt dit in de beschrijvingen aangegeven.

Mogelijkheden rondom Le Bugue en Les Eyzies

Op deze pagina hebben voor u een aantal wandelmogelijkheden in het gebied rondom Le Bugue en Les Eyzies verzameld (de Vallée de la Vézère / Terre de Cro Magnon - het gebied met vindplaatsen van de prehistorische mens). Door op de vakjes in de kaart te klikken opent u de beschrijvingen.

Wandelroutes Vallée de la Vézère / Terre de Cro Magnon
 
Info Perigord is powered by

Uw ideale uitvalbasis voor een wandel vakantie in de Dordogne
Les Eyzies – Boucle de la Mouthe Les Eyzies – Gorge d’Enfer Ley Eyzies – Les Sept Tours Campagne Saint Chamassy Le Bugue Tursac - Boucle du Mas del Bos Tursac - Crabillac / la Vierge Journiac / Saint Avit de Vialard Rouffignac / Saint Cernin de Reilhac Fleurac Manuarie Mauzens-Miremont Saint Félix de Reilhac et Mortemart